‘Je moet het in het leven wel zelf doen maar niet alleen.’
–Varro (116-27 v Chr)
Iedereen krijgt in zijn leven een keer te maken met een verlies. Dit kan allerlei soorten verlies zijn: van een dierbare, gezondheid, relatie (scheiding), een baan of vaderland (emigratie, gevlucht).
Re-inmotion begeleidt bij alle soorten verlies en is (ervarings)deskundig in verlies van een partner.
Aandacht voor jou en jouw verlies
Als dit verlies voor jou veel impact op je leven heeft, is het belangrijk om hier op de juiste manier bij stil te staan. Je hebt dan namelijk een groter risico om uit te vallen op je werk of om thuis niet meer je zaken op orde te krijgen. Emoties erkennen en goed doorleven kan dit voorkomen. Dit kun je niet altijd zelf, als je middenin een rollercoaster aan emoties en verwarring zit.
Re-inmotion wil jou in deze moeilijke periode zo goed mogelijk ondersteunen, zodat je energie overhoudt voor je dagelijkse leven. En om te voorkomen dat je uitvalt. Re-inmotion geeft daarom aandacht aan alle aspecten die bij jouw verlies komen kijken.
Hoe ziet een traject eruit?
Het is allereerst belangrijk dat er een klik is en wederzijdse openheid en vertrouwen: alles mag er zijn en alles komt aan de orde. De coaching start met een (gratis) intake en een duidelijke hulpvraag en coachdoel. De basis vormt de levenslijn die we samen invullen. Tijdens de coaching kiezen we de voor jou belangrijkste aspecten uit het vlindermodel waarmee we aan de slag gaan. Lees hierover meer in de werkwijze.
Elke sessie krijg je praktische opdrachten mee, waardoor je goed kunt reflecteren tijdens je proces. De coaching combineert Re-inmotion als dat helpend is met (leefstijl)tools om jou fysiek en/of mentaal weer in beweging te krijgen.
Het uiteindelijke doel is altijd om jou, stapje voor stapje, weer in beweging en duurzaam aan de slag te krijgen. Ook dit is maatwerk. Vanuit de ervaring in de re-integratie én als ervaringsdeskundige, kan Re-inmotion jouw werkgever adviseren wat jij nodig hebt om weer terug te komen. Dit kunnen bijvoorbeeld ‘regelmogelijkheden’ zijn, zoals tijdelijk een ander rooster of extra verlof. Of gewoon wat meer aandacht op de werkvloer.
Soms duurt het wat langer voor je terugkomt maar dit is vaak wel duurzamer.
Senegalees beeldje dat staat voor de impact, jouw coping en de support van anderen bij verlies.
Een coachtraject bestaat uit minimaal 8 (twee)wekelijkse sessies van 75 minuten. Coachsessies zijn bij voorkeur fysiek: op locatie, in het nabijgelegen park, of bij de werknemer thuis of buiten.
Je kunt er voor kiezen de sessies online te doen of afgewisseld met fysieke sessies, waarbij je ook kunt kiezen voor beweging (wandelen, hardlopen).
Re-inmotion houdt jouw hulpvraag en coachdoel tijdens het traject goed in de gaten. Voor de intake krijgt je een intakeformulier toegestuurd. Tussentijds en achteraf evalueren we het traject.
Eén van de laatste sessies vindt vaak plaats op een locatie die betrekking heeft op het verlies zelf, om de hechtingscirkel rond te maken.
Als het traject via je leidinggevende loopt, informeren we hem/haar op drie momenten: bij de start van het traject, tussentijds en aan het eind.
Het is ook mogelijk een driegesprek te houden met jouw leidinggevende of met de HR-professional.
Re-inmotion begeleidt ook groepscoachtrajecten, bijvoorbeeld bij het overlijden van een collega.