Rouw pendelen door de natuur - Re-inmotion

Rouw pendelen door de natuur

2 februari 2024

Bij de intake geeft ze al aan dat het wel gaat met haar. Hoor. Ja ik hoor het. En dat ze gewoon lekker weer haar ding gaat doen. Ze heeft voor het eerst eigenlijk geen zin om te komen, vertelt ze. Na de vorige sessie had ze een klein dipje, omdat het weer over het verlies ging. En ze wil gewoon weer door. Terwijl het nog kort geleden is dat haar man is overleden.

Ze zit duidelijk vast. Vast in zichzelf en in de emoties. De pendel van de klok staat stil. We praten eerst over wat haar afgelopen periode heeft geraakt. Ze vertelt dat ze op een feestje was waar iemand 50 werd. Een leeftijd die haar man net niet heeft gehaald.

Ik besluit dat we het bos ingaan, op deze locatie kan dat heel goed. Ze geeft aan dat ze afwisselend wil wandelen en joggen. Ze vertrekt op volle snelheid. Als ik aangeef dat we geen haast hebben, vertraagt ze en wijst ze naar een treurwilg. Net als ik, lacht ze. En dan komen de verhalen. Over wie hij was, dat ze veel mensen om zich heen heeft maar weinig met hen kan praten. En over dat het zo lastig is nu alles alleen te doen.

Door haar fysiek in beweging te brengen, komen ook de verhalen op gang. Iets wat ik zelf ook heb ervaren in de periode van rouw. Beweging is een motor voor je mentale stuk en geeft als bonus positieve energie die je nodig hebt in pittige tijden.

Als we terugkomen, heeft ze haar verhaal gedaan en is de pendel in beweging gekomen. Pendelen tussen rouw en het normale leven is zo belangrijk om een verlies te doorleven. De pendel slaat dan aan het begin meer uit naar de verlieskant maar verschuift gaandeweg. Heen en weer.

Weer in beweging na verlies
Voor werknemers die in beweging willen komen na een verlies en meer veerkracht willen, geef ik maandelijkse het Re-inmotion Rondje, zie https://reinmotion.nl/werkwijze/running-wandel-therapie/

#runningtherapie #rouw #verliesbegeleiding #wandelcoaching