Running-/Wandeltherapie

Ervaar je regelmatig sombere stemmingen, een depressie of andere psychische klachten als gevolg van een burn-out of rouw? Bijvoorbeeld door een scheiding of een ander verlies? Dan kan runningtherapie jou een stuk extra energie en levenskracht bezorgen!

Runningtherapie is een (hele) ‘rustige duurloop’ voor mensen met stress-gerelateerde klachten of om die juist te voorkómen. Het is laagdrempelig en voor iedereen goed te doen. Je hoeft geen ervaring te hebben met hardlopen/joggen en het is ook mogelijk alleen te (snel)wandelen. Het gaat er namelijk om weer in beweging te komen, om de succeservaring en niet om de prestatie. Om te leren ervaren dat lopen prettig is, leuk kan zijn en je een uitlaatklep en goed gevoel kan bezorgen!

 

Groepssessie

Vanaf 4 oktober 2023 is er weer elke eerste woensdag van de maand van 9.30-10.45u de mogelijkheid om mee te doen met Running-/Wandeltherapie met gelijkgestemden: het Re-inmotion Rondje. Doe je mee? Geef je op via info@reinmotion.nl

Runningtherapie staat voor wandelen of joggen om je rouwproces te ondersteunen. Uit je hoofd, in je lijf! Tijdens coaching of in een apart traject. 

Re-inmotion gebruikt beweging om je hulpvraag symbolisch te ondersteunen. Zo kun je inzicht krijgen dat je over je grens ‘loopt’ of ‘kleine stapjes’ mag zetten.

Praktisch en kosten

Runningtherapie heeft sinds 2010 een plaats in de Multidisciplinaire richtlijn Depressie en NHG-standaard als ‘steunende en structurerende interventie’ en wordt vergoed door sommige verzekeraars.

Neem contact op of meld je aan